در شرایط فعلی جهان، عوامل فاندامنتال بیش از تحلیل های تکنیکال برای پیش بینی قیمت نفت در بازارهای جهانی به معامله کنندگان کمک خواهند کرد که باید برای کاهش ریسک سرمایه این عوامل را شناخت.
درحالی که بازارهای نفتی در آخرین روز کاری با افزایش به کار خود پایان دادند، قیمت نفت طی هفته گذشته یکی درصد افزایش یافت و چهارمین هفته متوالی افزایشی را رقم زد.
شرکتهای پالایشی هر سال برای انتشار صورتهای مالی خود در سایت کدال با مشکل عدم اطلاع دقیق از قیمت نفت خام مواجه هستند که به نظر می رسد تا فردا شنبه (۳۱ اردیبهشت ماه) قیمت نهایی نفت خام اعلام شود.
شرایط جنگ اوکراین، پرونده برجام و بازار نفت پس از کرونا موجب تشدید قیمت و افزایش فشار تورمی در ایالات متحده شده و در مقابل منافع دو دشمن منطقهای یعنی ایران و عربستان، را همسو کرده است.
شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی به کمک افزایش چشمگیر قیمت نفت، رشد ۸۲ درصدی سود خالص در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ را گزارش کرد که مطابق با پیشبینی تحلیلگران بود.
کارشناسان انرژی مدعی اند که به دلیل رشد تقاضای جهانی، احتمال افت قیمت نفت به کمتر از ۱۰۰ دلار بسیار ضعیف است. آنها مدعی اند جنگ روسیه و اوکراین موجب شده که تعادل بین تولید و مصرف نفت خام بهم بریزد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت خام در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ حدود ۴۶ درصد کاهش یابد و به ۲.۸ میلیون بشکه در روز برسد.
قرنطینههای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹ (کرونا) و تأثیر آن بر شرایط تقاضا در کنار نگرانیها درباره رشد اقتصادی مانع از افزایش بیشتر قیمتهای جهانی نفت خام شد.
بانک جهانی پیش بینی کرد قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی بهطور متوسط ۱۰۰ دلار در هر بشکه باشد یعنی ۴۲ درصد افزایش نسبتبه سال گذشته میلادی و بالاترین رقم از ۲۰۱۳.
قیمت نفت در معاملات روز گذشته، دوشنبه، به دلیل نگرانیهای فزاینده درباره چشمانداز تقاضای جهانی انرژی به دلیل قرنطینههای طولانیمدت کرونا در شانگهای و افزایش احتمالی نرخهای بهره آمریکا کاهش یافت.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در گزارش بانک جهانی به بهبود درآمدهای نفتی ایران اشاره شده و آمده است که افزایش بیشتر قیمت نفت میتواند بهطور مستقیم درآمدهای ایران را افزایش دهد و بهصورت غیرمستقیم به رشد بخشهای صنعت و معدن و خدمات منجر شود.